Varför dina prospekt väljer konkurrenten framför dig

February 11, 2020 inom ämnet Blogginlägg

Så du har legat vaken en natt till? Skrollat igenom Twitter, Linkedin och hemsidor tills tummen inte orkat skrolla mer. Alla andra får det att se så lätt ut! Och du kan inte sluta fråga dig själv – vad är det de gör som inte du lyckas med?

Vi pratar såklart om din största konkurrent. Du fastnar i deras flöden och är så upptagen av vad de gör att du glömmer lägga energin på din egen verksamhet och marknadsföring. Du ser hur deras kundstock växer från vecka till vecka med de företag som du planerat att sälja till. Samtidigt kämpar du själv för att få huvudet över vattenytan och kan inte sluta fråga dig själv:

Vad krävs för att mina prospekt ska se mig på samma sätt som de ser på konkurrenten?

Lika vanlig som frågan är, lika viktig är den att komma vidare ifrån. Inget prospekt vill se dig kopiera en konkurrent rakt av och du vill inte ligga sömnlös om nätterna med värkande scroll-tumme. Här kommer några konkreta tips som kan inspirera dig i ditt marknadsföringsarbete, så att du hittar tillbaka till det som gör just dig unik.

Det stavas: Content Marketing

Det du bör sträva efter i kommunikationen med dina potentiella såväl som befintliga kunder är att skapa content som engagerar. Först då skapar du en publik av nyfikna prospekt som inte bara vet att du kan vara lösningen på deras problem, utan också är nyfikna på vem du är, vad du står för och vad du tycker om.

Precis på samma sätt som du bör känna din målgrupp vill du att din målgrupp ska känna dig, de ska veta vad som värmer ditt hjärta, vad som irriterar sig och hur du utrycker dig.

Så om ett prospekt klickar in på konkurrentens hemsida för att boka ett möte eller lägga en order så är det troligtvis för att du inte lyckats förmedla vem du är på ett engagerande sätt…än!

Vad får jag ut av det?

Inte sällan träffar vi på Engage företag som har en tydlig bild över vad som ska kommuniceras och vilka budskap som ska nå fram till mottagaren. Det kan vara allt ifrån konkreta erbjudanden till beskrivningar av företagets värderingar. Däremot saknas det många gånger en idé om hur budskapet ska kommuniceras för att engagera målgruppen.

Låt oss ge ett exempel.

Skulle vi sälja in vår videofotografs tjänster till ett företag som behöver hjälp att producera rörligt innehåll till sina kanaler skulle vi kunna sälja in det på två olika sätt.

Antingen säger vi: Vi kommer bistå med den absolut bästa videofotografen vi har.
Eller så säger vi: Vår fotograf kommer se till att ni är nöjda direkt utan att ni behöver lägga tid på korrekturvändor och ändringar.

Antingen säger vi: Hon har erfarenhet av att arbeta med liknande företag sedan tidigare.
Eller så säger vi: Med hennes mångåriga erfarenhet och kompetens kommer ni få en unik och branschanpassad videoserie som möter de förväntningar ni har.


Förstår du skillnaden? Det tåls alltså att tänka en extra gång på vad din potentiella kund faktisk vill höra och vad värdet faktiskt är. Det räcker inte med att rabbla upp de självklara fördelarna.

Förtroendet är avgörande

Även om det är viktigt vad du kommunicerar och hur du gör det så finns det faktorer som är ännu mer avgörande när prospektet väljer din konkurrent istället för dig. De vill veta att de kan lita på dig.

Så hur får du dina potentiella kunder att lita på dig? Svaret är – med rätt innehåll.

När du slutar försöka kopiera konkurrenten och istället låta din personlighet och humor styra de budskap du vill nå ut med till dina potentiella kunder börjar du bygga content som skapar lojalitet och förtroende. Kom ihåg att information inte är det samma som innehåll. Skapa innehåll som är värdefullt för din målgrupp och hitta det språket som passar bäst.

Kom också ihåg att…

Allt det förtroende som du bygger upp för att få prospektet att välja dig framför konkurrenten måste hålla hela vägen, från första intryck till levererad produkt och uppföljning. Lyckas du förmedla det, kommer synergieffekter avlösa varandra och den ena nöjda kunden efter den andra kommer rekommendera dig vidare.

Men allt börjar med riktigt bra innehåll.


Känns din konkurrents marknadsföring mindre intressant nu? Bra! Då har du och din scrollande tumme precis frigjort mycket tid att istället lägga på att skapa innehåll som engagerar och konverterar.

Är du redo att komma igång?

Kontakta vår Byråchef Agnes så hjälper hon dig att ta fram content som din publik älskar.

image
August 19, 2020
Så hanterar din hjärna olika typer av innehåll
Läs mer
image
August 18, 2020
Fortsatt samarbete med Restaurangexpo och Fastfood & cafémässan
Läs mer
image
July 6, 2020
Trust Partner & For Executive Women väljer Engage (igen)
Läs mer
image
July 1, 2020
Tänk på detta vid val av contentbyrå (4 tips)
Läs mer