Tänk på detta vid val av contentbyrå (4 tips)

July 1, 2020 inom ämnet Blogginlägg

Att arbeta med content marketing är en självklarhet för många företag. Samtidigt är det ett arbete som ofta upplevs vara svårt att hinna med, bra idéer realiseras inte när det finns andra aktiviteter att prioritera. Lösningen? Samarbeta med en duktig contentbyrå! En contentbyrå som hjälper till med precis det som du behöver. Här våra bästa tips på vad du kan tänka på inför val av contentbyrå.

Potentiell kollega?

Branscherfarenhet och kompetens är givetvis en viktig faktor vid val av byrå. Minst lika viktigt är att vara nyfiken på personen bakom samarbetet (byrån).
De som är intresserade av ditt företag och varumärke på riktigt, de som gör något extra för att visa det och framförallt de som passar in i ert team. Är personen i fråga någon som hade blivit en bra kollega? Är svaret ja är det med största sannolikhet ett tecken på att ni kommer kunna samarbeta bra en lång tid framöver.

Vad behöver du?

Utbudet av byråer som arbetar med contentproduktion är generöst. Dessutom är det inte bara så kallade contentbyråer som jobbar med content, de flesta reklambyråer har god kompetens inom innehållsproduktion vilket inte gör beslutet lättare.
För att veta vilken typ av byrå som passar dig är det därför bra att ha koll på vad du behöver och vad som är viktigt för att ert samarbete ska
fungera – på lång sikt. Fundera över:

🔸 Vet du exakt vad för typ av innehåll som behövs eller är du ute efter en kreativ partner som du kan bolla idéer och tankar med?

🔸 Hur ser processerna ut? Behöver du en byrå som är på tå, tillgänglig för svängrum och snabba uppdrag eller är det mer prioriterat med en stadig byrå som orubbligt arbetar efter er uppsatta strategi?

🔸 Har byrån all kompetens som kan behövas? Den långsiktiga innehållsstrategin innehåller många gånger en massa olika typer av innehåll, från text till video, podcasts m.m. Ta reda på om den kompetensen du kan tänkas behöva framöver finns inhouse.

Koll på läget?

Det är inte svårt att visa upp fina presentationer och idéer för någon med ett kreativt yrke (byrån). Däremot är det desto viktigare att personerna i fråga har koll på läget.  Har de förstått vad du efterfrågar? Din målgrupp? Dina utmaningar? Var tydlig med vad som krävs för att ett samarbete ska fungera optimalt. Att få se tidigare referensuppdrag till liknande målgrupp eller med liknande innehållsstrategi  kan vara en bra nyckel för att kontrollera att byrån har förståelse för dina behov och utmaningar.

Vad ska det generera?

Bra content är ingenting om det inte ger resultat. Sätt upp tydliga mål för vad innehållsstrategin ska generera, både på kort och lång sikt. Är målet att generera leads? Vill du öka varumärkeskännedomen? Vad ska ni uppnå och när?
Sätt upp tydliga mål och mätpunkter tillsammans för att kunna följa upp och stämma av att strategin fungerar.Läs fler inlägg här

image
August 19, 2020
Så hanterar din hjärna olika typer av innehåll
Läs mer
image
August 18, 2020
Fortsatt samarbete med Restaurangexpo och Fastfood & cafémässan
Läs mer
image
July 6, 2020
Trust Partner & For Executive Women väljer Engage (igen)
Läs mer
image
July 1, 2020
Tänk på detta vid val av contentbyrå (4 tips)
Läs mer