fbpx

Easyfairs Restaurangexpo och Fastfood & Cafémässan

Ett av restaurangbranschens största mässkoncept arrangeras årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har tillsammmans utvecklat en contentstrategi för att förbättra relevansen på besökarna och producerat allt innehåll för att marknadsföra deras event.

Image

Bakgrund

En bred målgrupp och flera olika affärsområden gjorde det utmanande för mässteamet att hitta ett tydligt språk och en contentplan som skapade värde för publiken. Ökad räckvidd för fler besökare var viktigt, samtidigt som de inte ville nå ut till gemene man. Kommunikationen skulle endast med till den primära målgruppen –  beslutsfattare inom restaurang- och hotellnäring.

Image

Vårt uppdrag

Vi tog fram ett koncept och en contentplan där innehållet skapades tillsammans med välkända branschprofiler och utställare. Genom att mässan spred innehållet uteslutande i sina egna kanaler kunde vi minska antalet irrelevanta besökare och skapa högra engagemang i den primära målgruppen.
Innehållet baserades på de senaste trenderna i branschen och varje kampanj hade en tydlig anknytning till en profil och trend som målgruppen kunde relatera till.
Kampanjerna bestod av både videoserier, artiklar och grafisk design. De spreds i sociala medier, via mailutskick, nyhetsbrev, som pressmeddelande och på kundens hemsida.

Effekten blev att det totala antalet besökare på mässorna ökade och kundnöjdheten bland utställarna blev högre då de ansåg att besökarna hade högre relevans än tidigare.

Så tycker mässteamet

För mig var det viktigt med en byrå som förstod mina behov och som kunde utveckla mina idéer. Och det har teamet på Engage Agency verkligen gjort. De levererar på mina behov på ett effektivt sätt samtidigt som de är tillgängliga och bra att samarbeta med. Det sparar tid och har fungerat väldigt bra

Lisa Zenovon
Head of Event, Easyfairs

Vill du komma igång?

Behöver du hjälp att producera riktigt bra innehåll? Kontakta vår Byråchef Agnes Jarfjord

image
September 7, 2021
Podcast för företag: Hur, när och varför?
Läs mer
image
August 24, 2021
Ny undersökning: Därför väljer marknadschefer globalt att ändra fokus
Läs mer
image
June 24, 2021
Så hanterar din hjärna olika typer av innehåll
Läs mer
image
June 18, 2021
7 tips – så kommer du igång med företagets sociala medier
Läs mer